Bloggnorge.com // Treningsdude
Start blogg

Treningsdude

treningstips basert på antagelser og egenerfaring

Hvorfor trene på treningssenter og ikke ute?

Kategori: Trening | 0 kommentarer » - Skrevet lørdag 5. desember , 2015 kl. 15:56

Jeg har ofte lurt litt på hvorfor vi mennesker har forståelsen av at man må være medlem av et senter for å bli trent eller få god helse. Det er selvfølgelig ikke direkte slik, men de fleste av oss har det i underbevisstheten at ved nyttår så skal må dra ekstra mye på treningssenter. Jeg tror dette kommer av markedsføring. Markedsføring gjort av treningessentre som er interessert i å tjene penger.

Det er ingen som reklamerer på nett eller TV om at ved å jogge lett og rolig ute i 30 minutter hver dag så kan få like god, om ikke bedre effekt, av treningen du får ved å trene på et senter. Årsaken er at det er ingen som tjener penger på at du trener ute. Kommuner er kanskje noe aktiv, men jeg har ikke sett noe til dette i kommunen jeg bor i. Hvor for når det ikke frem til meg? Kan det være at kommunen ikke er så god på markedsføring og at de kun når frem til de som allerede trener? Hvordan når man frem til sofa-folket? En gruppe som består av kanskje 70-80% av befolkningen…

Fokuset til både stat og kommune bør ligge i å få folket ut og i bevegelse. Det har aldri vært behov for mer frisk luft nå enn før. Vi bor i ett av verdens rikeste land og har dermed kanskje flere kontorjobber enn noen land kan «drømme» om. Men det gir ikke bedre heler. Millionlønn gir ikke six-pack. Det gir deg heller ikke en mindre risiko for hjerte og karsykdommer eller diabetes.

Hvordan kan vi få folk til å forstå at trening ikke betyr å dra på et senter får å gå stillestående på en maskin. Det er heller ikke det å dele på facebook at du har gått 5 km og forbrent X antall kalorier. Hvor er opplevelsene og den gode følelsen?

Norge, vi har noe å tenke på..

1892252-7-1408007214478

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.