Bloggnorge.com // Treningsdude
Start blogg

Treningsdude

treningstips basert på antagelser og egenerfaring

Spis deg i god form – Ikke en dag uten broccoli

Kategori: Kosthold, Trening | 0 kommentarer » - Skrevet lørdag 5. desember , 2015 kl. 17:29

Broccoli……… jeg lar den henge litt… Broccoli……. det er her du finner det du leter etter. Jeg har ingen doktorgrad og er heller ingen heksedoktor. Likevel kan jeg fortelle deg at om du spiser riktig så vil du se og kjenne forbedringer umiddelbart.

Problemet ligger i maten vi blir «servert». Tenkt deg om i det du heller pulveret fra Toro/Knorr-posen over i kasserollen, bestiller burgermeny på vei hjem fra jobb eller koker ren pasta til barna for å spare litt energi og tid til å holde ut resten av dagen. Det eneste du lengter etter er å sette deg ned i den myke og deilige sofaen og slå på en TV-kanal som kan vise deg stedet du vil reise til, maten du ønsker å spise, klærne du vil gå i eller bringe deg nærmere dine drømmer.

Det er åpenbart at om man spiser fisk og salat så bidrar det stærkt til at kroppen blir sunn og frisk, men hvorfor har vi da et fedmeproblem når de fleste av oss allerede vet dette?

Alle vil tjene eller omsette penger, også når det kommer til helse. En lege vil og må selvfølgelig ha lønn for å forsørge sin familie og betale for sin lange utdannelse. Et sykehus får bevilget penger ut ifra hvor mye de har å gjøre. Igjen, disse pengene er avgjørende for at leger og andre helsemedarbeidere skal få lønn og forsørge sine familier. Så, hva om 50% av alle pasienter hadde blitt frisk løpet av kort tid? Hva skulle man som leder av et sykehus ha fortalt alle sine ansatte?

Dette er ingen inndirekte beskjed om at helseindustrien eller ledere av sykehus er skyld i våre usunne vaner, men en viktig beskjed om at penger er en innarbeidet motivasjonsfaktor som gjør det vanskelig å overtale folk om at naturen er nærmere svaret enn vi tror og at ved å utdanne befolkningen kan vi gjøre mye en lege ville ha gjort med medisiner på egen hånd ved hjelp av å endre vaner/livsstil. Still disse spørsmålene til deg selv og se om du har et fornuftig svar:

  • Hvorfor trene på et treningsstudio og ikke ute i det fri?
  • Hvorfor kjøpe mat på pose når du kan lage det samme fra bunn og ende opp med en deiligere smak?
  • Hvorfor kjøre til butikken når du kan gå?
  • Hvorfor spise vitaminer på boks når du vet du finner alle ingrediensene i samme butikk?
  • Hvorfor dra på restaurant og spise når du kan lage samme rett hjemme.. og sitte igjen med en god porsjon sunn aktivitet, ny matlære og kanskje til og med en imponert samboer?
  • og…. listen fortsetter

Et treningssenter reklamerer med «Kom i form hos oss for kun XXXkr». Det eringen som forteller deg at du også kan komme i form for 0 kr ved å ta deg en joggetur ute i naturen.

Om du tror på reklame så kan du like godt tro på meg. En person uten verken utdannelse eller andre viktige initialer. Jeg er en av flertallet i Norge som er utsatt for dårlig mat og feil informasjon.

Her er hva jeg skal gjøre for å komme i form. Jeg skal bytte ut ordet aktivitet med trening og samtidig tro på meg selv og kroppen min sin reaksjon til mat jeg spiser. Jeg skal sette meg inn i hvordan et ekte menneske skal leve. Jeg skal spise økologisk mat, mat som kommer direkte fra naturen, slik vi har gjort i tusener av år.

Min belønning… Et bedre liv!

Ikke en dag uten broccoli

Hvor kan jeg få kjøpt en boks med motivasjon? Klokka er 22:22 (faktisk) og jeg kan kjenne kroppen ikke er motivert til å være mer aktiv enn å bare sitte foran skjermen. Jeg har veldig lyst til å stå opp kl 6 i morgen og løpe en liten tur rundt i nabolaget for å være litt aktiv på starten av dagen, men innerst inne vet jeg at det er stor kjangs for at det ikke skjer. igjen, negative tanker. Jeg kjenner jeg er inne i den onde sirkel. Aktivitet og sundt kosthold er medisin til fjerne negative tanker, men negative tanker gjør at jeg ikke kommer meg dit. Kjenner du deg igjen?

Start enkelt. Legg fokus på de små og enkle endringene som kan få meg til å kjenne en forskjell og dermed ta meg videre inn til noe større og mer effektivt. Tilføy liver ditt noe sundt til å begynne med istedet for å fjerne noe fra det du allerede er vandt til. Min første tanke er mat.

Ikke gjør en helomvending. Vi er vanedyr så selvfølgelig vil det være slitsomt å totalforandre kostholdet på 1-2-3. Det er som å flytte inn i en ny leilighet. Det tar litt tid å bli vant til ditt nye «hjem».

Dette er det jeg har bestemt meg for å utføre de første 7 dagene:

Jeg skal slutte å drikke brus, til tross for at jeg kun drikker sukkerfri brus som light, zero, max osv. Det er noe som skjer med kroppen min når jeg drikker brus som dette og er overbevist om at dette IKKE er bra for noen.

Jeg skal spise broccoli hver dag. Broccoli er grønnsaken som vistnok skal være den mest sunne av de alle, så hvorfor ikke starte på toppen ved å legge dette til middagen.

Jeg skal ha en vannflaske med rent vann fra springen (ikke tilsatt smak) over alt hvor jeg går.

Dette krever ikke mye, men jeg er sløv, lat og har en stressende hverdag så det gjelder å holde fokuset. Det er enkle oppgaver, men jeg kjenner meg selv godt nok til å vite at det kan blir vanskelig nok å bare huske å gjøre alt dette.choppin-broccoli

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/44a23cf58a0cf6d8f614eb86a5378b37c9d59819

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.